icon

Menu

WONEN

Balanszorg is gevestigd in Musselkanaal. Aan de Jan Kortstraat zijn 32 appartementen van circa 40 vierkante meter. Deze zijn alle voorzien van een kleine keuken, aparte slaapkamer, woonkamer en een badkamer met douche, toilet, wastafel en voorziening voor wasmachine aansluiting. Bovendien heeft elk appartement een eigen balkon. Er is een afgesloten binnen plaats waar vooral in de zomer veel te doen is.

Verder is op de begane grond een grote huiskamer en keuken gerealiseerd waar gerecreëerd kan worden. Hier kan gezamenlijk worden gegeten, t.v. gekeken, kaartje leggen, diverse workshops bijv. bloemschikken etc. Er is een kantoor voor Buurtzorg team Musselkanaal. In beide gebouwen is een lift aanwezig.

Gedurende een lange periode heeft er een koekjesfabriek van Branbergen gestaan. Hier werden koekjes gemaakt met de beeltenis van Bruintje Beer, een stripheld. Om deze reden is in het centrum van Musselkanaal een standbeeld van Bruintje Beer geplaatst. Deze staat voor het pand aan de Korte Markt aan het kanaal. Verderop in de straat staat het pand aan de Jan Kortstraat. Beide gebouwen staan nabij het centrum. Hier zijn diverse winkels te vinden, er zijn enkele restaurants, de haven is op loopafstand, etc. Elk jaar wordt er een “snikkeweek” en winkelweek georganiseerd. Musselkanaal heeft een vriendelijk centrum. Er is elk jaar een kermis en elke week een markt.

KOSTEN

Financieel gezien zijn wonen en zorg gescheiden. U betaalt huur aan Woningcorporatie Lefier als u een appartement wilt aan de Jan Kortstraat en aan Investment B.V.  als u een appartement aan de hoek Marktstraat en Jan Kortstraat huurt. Er is een mogelijkheid om huursubsidie aan te vragen.

U heeft een indicatie nodig om zorg te ontvangen.

Krijgt u een indicatie vanuit de ZorgVerzekeringsWet (ZVW) dan hoeft u sinds 2015 geen kosten meer te betalen aan het CentraalAdministratieKantoor (CAK). Uw eigen risico betaalt u via uw eigen ziekte kosten verzekeraar. U heeft geen extra zorgkosten.

Heeft u een WetLangdurigeZorg (WLZ) of een PersoonsGebondenBudget (PGB) indicatie dan geldt er nog wel een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en zult u aan het CAK moeten voldoen. In het geval van een PGB betaalt u de zorgkosten aan Balanszorg.

Het is mogelijk om tegen betaling uw was te laten doen. De kosten voor het wassen van uw kleding zijn 50 euro per maand (exclusief strijken, stomen e.d.). 

Onder de service kosten vallen:

 • Water
 • Glasfonds Jan Kortstraat
 • Gebruik algemene ruimte, verlichting
 • Kantoor Balanszorg/slaapwacht
 • Liftonderhoud
 • schoonmaak algemene ruimte
 • Technisch onderhoud appartement


Niet inbegrepen zijn kosten als:

 • Vervoerskosten
 • Uitstapjes
 • Persoonlijke boodschappen
 • Kapper
 • Pedicure
 • Gesprekskosten telefoon

We kunnen er uiteraard wel voor zorgen dat er bijv. een kapper of pedicure aan huis komt.

Een huisdier is onder voorwaarden welkom.

WACHTLIJST

​Op dit moment (situatie oktober 2022) is er een korte wachtlijst voor locatie flat Jan Kortstraat. De wachttijd is afhankelijk van verhuizen/overlijden van cliënten en is niet in te schatten.

Voor deelname aan de dagbesteding is doorgaans geen wachtlijst.

​Mocht er een wachtlijst ontstaan dan is de mate van urgentie zwaarder wegend dan de tijd waarop u op de wachtlijst staat.

Contact gegevens

Balanszorg
Zorg of Ambulante begeleiding
Postbus 46 9580 AA Musselkanaal
Telefoon 0599-792001
Mobiel 06 111 6 1011
E-mail info@balanszorg.nl
kvk nr. 87731444

Contact gegevens

Dagbesteding Aan t Knoal
Postbus 46 9580 AA Musselkanaal
Telefoon 0599 201 452
Mobiel 06 111 6 1011
E-mail info@aantknoal.nl
kvk nr. 66465990

Herstel & Revalidatie

Jan Kortstraat 1C/1D
9581 BG Musselkanaal
Telefoon 06 82418859
E-mail info@herstelenrevalidatie.nl
kvk nr. 87731444

icon